Vanliga Frågor

Här tar vi upp lite frågor som många undrar om betalda undersökningar. Vi har även tagit upp en del myter som finns och vilka negativa aspekter som finns.

Vad är skillnaden på betalda undersökningar och fokusgrupper?

En underökning består av en eller några sidor med frågor som ska fyllas i. Undersökningar kan variera ganska mycket och man får ofta betalt beroende på hur lång tid de tar att slutföra. Fokusgrupper är istället ett lite längre formulär och mer ingående frågor om ett speciellt område. Man får ofta en rad frågor inom samma område. Tack vare detta så betalar ofta fokusgrupper betydligt bättre än vanliga betalda undersökningar. Nästan alla företag vi recenserar här tillhandahåller både betalda undersökningar och fokusgrupper och det ingår när man blir medlem.

Vilka garantier finns för att jag verkligen får betalt?

Alla företag som vi recenserar kvalitetssäkrar sina listor. Om ett företag inte skulle betala så blir det uteslutet direkt. Därför är det en stor fördel att gå via företagen här för att man är garanterad att företagen håller vad de lovar.

Vad behöver jag för att göra betalda undersökningar?

Allt du behöver är en dator med en webbläsare och en Internetuppkoppling. Du behöver inte ladda ner något utan du gör undersökningarna direkt i webbläsaren online.

Vågar man ge ut sin personliga information när man gör undersökningar?

Företag som tillhandahåller betalda undersökningar har en strikt sekretesspolicy och det är endast företaget som får ta del av din personliga information. De får inte dela denna information med någon annan. Du behöver aldrig oroa dig för att få spam och liknande.

Hur fungerar det för oss svenskar med betalda undersökningar?

Oftast krävs det bara att du är 18 år när du gör betalda undersökningar och utöver det finns det oftast inga restriktioner. En del företag vill bara ha personer som bor i USA som gör deras undersökningar men de allra flest riktar sig till hela världen.

Varför måste man betala för att komma igång?

De flesta företag som vi recenserar här tar en engångsavgift för att man ska bli medlem. Du betalar för att själv slippa göra jobbet och leta upp alla undersökningar. Istället kan du lägga din tid på att göra undersökningarna och tjäna pengar. Redan efter 1-2 undersökningar så har du tjänat igen medlemsavgiften och allt där efter är ren vinst. Med tanke på att du blir medlem i resten av livet så är det en väldigt låg avgift man betalar.

Finns det tillräckligt med undersökningar för alla?

Eftersom flera hundra personer gör samma undersökning så finns det en otrolig mängd undersökningar som hela tiden ligger och väntar. Det tillkommer hundratals om inte tusentals undersökningar varje dag och detta tryck bara ökar hela tiden. Fler och fler företag använder sig av denna metod för att göra marknadsundersökningar och det är ett ganska enkelt sätt för att snabbt få en bild av hur det ser ut.